VARNING: Flera av inläggen på denna blogg innehåller fler än 140 tecken!

tisdag 3 augusti 2010

Den amerikanske djävulen gurglar munnen före eller efteråt?

Alla black-metalband av rang kommer från Norge, sjunger på norska och bränner kyrkor och grillar prinskorv över askan – det verkar åtminstone alla som inte bor i Norge tro. Finns det något skojigare än stackars ryssar, mexikanare och jänkare som desperat försöker knåpa ihop ett urelakt namn på sitt hårdrocksband, men misslyckas fatalt ...

Vem minns inte 80-talsgruppen Trojan som bestämde sig för att göra precis som Motörhead och Blue Öyster Cült och lägga till ett par exotiska prickar och kalla sig »Tröjan«? Jag såg deras skiva i tidningen Okej och fick mig ett gott skratt. Självklart lyssnade jag aldrig på dem. Skulle aldrig falla mig in.

Från Kalifornien, av alla jävla ställen, finns bandet Evighet av aske. De trummar på bra som fan, särskilt i låten »Haakonssagan«. De har ju helt klart hittat ett skandinaviskt sound. Fula i mun verkar de vara också, så pass fula att de måste döpa sitt album till »Vade mecum«. Vad jobbigt! Det går ju bara inte lyssna på en grupp som döper sitt album till Vademecum. Visst finns det säkert också någon latinsk betydelse som någon förläst akademiker orkar bry sig om. Men faktum kvarstår: det är förbjudet att döpa ett album till »Vade mecum«.

2 kommentarer:

Emil Nordlander sa...

"Gå med mig". Inte direkt tr00 evil översatt till svenska heller.

Nickan sa...

Nej, verkligen inte. De får traska vidare ensamma ...