VARNING: Flera av inläggen på denna blogg innehåller fler än 140 tecken!

söndag 29 augusti 2010

En vargflock söker utmaningar.

Gais bandy och IFK Kungälv var båda klara för andra omgången av Svenska Cupen inför dagens match. Båda lagen hade dessutom en match i benen. Tempot i dagens match var därför inte direkt rafflande.

Kungälv öppnade starkast. De satte ett mål på en hörna efter ungefär 10 minuter. Sedan tog Gais bandy över matchen totalt, de dominerade fullständigt. Kungälv backade hem och väntade på kontringar, något man förvaltade si sådär. Kungälvs försvar fungerade hyfsat, men anfallsspelet var i mångt och mycket sorgligt. Kanske inte så konstigt då de mött Ale-Surte dagen innan. När de väl lyckades bryta igenom handlade det alltid om individuella prestationer. Något fungerande anfallsspel stod icke att finna. Däremot lyckades man med att göra mål på två hörnor, något som Gais denna dag totalt misslyckades med. Gais brände också en straff. Anmärkningsvärt, men inte förödande.

Det var underbart att se Gais och det nya spelsystemet, främst då anfallet som överlag fungerade väl. Man anföll gång på gång med tre man. En vargflock på linje som många gånger tillintetgjorde Kungälv. Söndagens match bjöd på riktigt fina passningar.

Muhrén såg lite trött och anfådd ut, men verkade samtidigt trivas och ha kul. Det var istället det unga gardet som klev fram och visade vilja och vinnarskalle. Matchen absoluta höjdpunkt var Ante Grips mål. En riktig rökare i krysset ur omöjlig vinkel. Hur fan bar han sig åt?

3-3 blev slutresultatet. Jävligt orättvist och mycket missvisande. Detta var en match som Gais skulle ha vunnit med minst 5-1. Men av någon jävla anledning såg Kungälv att gå vinnande ur striden med 3-2 … men i slutsekunderna kom vargflocken störtande fram och utjämnade. Kungälv vart utspelade.

Detta bådar givetvis gott för framtiden. Det skulle inte förvåna mig om Gais bandy tar sig vidare efter kommande helgs matcher. De ser förbannat farliga ut.

Inga kommentarer: