VARNING: Flera av inläggen på denna blogg innehåller fler än 140 tecken!

söndag 16 januari 2011

»Varför är det så …?«

»Varför är det så … att Gud som är så god, har skapat IKEA och deras jävla pappskivor till möbler …?« Det var en frågeställning som dök upp i mitt huvud när vi häromdagen satt på The Rover och drack några öl och käkade råbiff. Jag hittade en Smakfascisten-serie om ämnet i mitt medhavda anteckningsblock. Och jag funderar på att teckna den.

Det är en längre serienovell. Sådana lite längre som jag gjorde omkring 2001 när Robert och hans skivaffär var en renodlad nätserie för de närmsta sörjande. Innan han och allt annat jag hade gjort på nätet hamnade i papperskorgen runt 2004 eller 2005. Ni vet, det episka seriealbumet som man alltid börjar med.
– Det ska vara på 3.000 sidor och handla om gnomernas utsatta situation!
Ja, det finns ingen anledning att gå djupare in i det ämnet. Det blir ju som bekant aldrig verklighet; det där första episka seriealbumet vi alla ska göra.

En del de tar helt enkelt livet av sig när de inser att de aldrig kommer att kunna förverkliga »det där första episka seriealbumet vi alla ska göra«. Andra, sådana som jag själv, vi gör något betydligt mindre istället. Små futtiga bilder med texter på långt under 30.000 tecken. Något som vilken människa som helst kunde klara av att göra.

»Varför är det så … att Gud som är så god, har skapat seriestrippar, poesi, nyheter från TT och annat snuttifierat skit …?«

1 kommentar:

: ) ita sa...

Därför att Gud inte är god.