VARNING: Flera av inläggen på denna blogg innehåller fler än 140 tecken!

torsdag 28 maj 2009

Serietecknare i dansband med vänsterpolitiskt budskap.

Dansband med politiska budskap – är det något som verkligen existerar? Ja, enligt senaste numret av syndikalistiska tidningen Arbetaren Zenit (22/2009) är det något som finns och banden är dessutom »oförskämt älskade av punkare i alla åldrar«. Ett av banden, och först ut i Zenits artikelserie »De politiska dansbanden«, heter Allianz och innehåller en mycket välbekant figur med pseudonymen Mats Palats. Det är ingen mindre än Mats »Garagedrömmar« Källblad som döljer sig bakom denna oerhört kryptiska pseudonym.

Allianz har en Myspace-sida där man kan lyssna på, eller ladda ned, deras eminenta dansbandsmusik. Där kan man också läsa om hur det gick till när självaste falukorvshövdingen Fredrik Reinfeldt fick tag i skivan.

http://www.myspace.com/allianzdansband

2 kommentarer:

Jimmy Wallin sa...

Senaste inlägget är från maj!? Nu får du fan ge dig! Se till att blogga lite nu va. Suck! Jag minns den tid då man kunde sitta och fnissa åt Nickan Jonassons cyniska inlägg. "Pappas snopp ser ut som E.T" är fortfarande en av de roligaste meningar som yttrats på svenska språket...

Nickan sa...

Send in the clown ...