VARNING: Flera av inläggen på denna blogg innehåller fler än 140 tecken!

tisdag 28 april 2009

Det här är fanimig konst!


På grund av alltför hård arbetsbelastning fick jag i år hålla mig borta från Spx i Stockholm. Tråkigt, eftersom jag sett fram emot att få åka en längre tid. Men större och kraftigare makter ville annorlunda. Och jag börjar känna mig svag och matt efter att ha haft för mycket att göra de senaste månaderna.

Ett ljus i mörkret är förstås Kackerlacka som jag igår för första gången fick känna på. Sist av alla. Och jag som ändå satt ihop den. "Vad tjock den är", var min första tanke. Riktigt bra papper. Och den var inte alls lika kioskig som föreställt mig i mitt inre. Den är verkligen ett mellanting av album och tidning.

Barnsjukdomarna var det andra jag såg. Sådant som jag får fixa till nästa nummer. Men jag känner mig på det stora hela mycket nöjd. Framförallt med mixen av materialet. Hur det kan gå från existentiellt filosoferande trottoarberättelse till satirisk masslakt av barn utan att man funderar nämnvärt över det. Det här är fanimig konst!

Underbart är som bekant kort. Idag känner jag mig riktigt risig. Dels för att jag försökte varva ned med en bourbon innan jag la mig igår, och dels för att jag nu ska sätta mig och betala räkningar. Det är dags att förnya medlemskapet i Seriefrämjandet. En förening som jag varit mycket engagerad i sedan 2001. Men de senaste åren har ledningen utsatts för hård kritik, det har uppstått en hel del interna bråk och arbetet med föreningen känns inte lika lustfylld längre. Dessutom har föreningens anseende sjunkit betydligt. Saken blir inte bättre av att jag är ordförande i Göteborgs lokala avdelning.

Ett tag satt jag med i Seriefrämjandets styrelse. Men jag fann för gott att lämna detta uppdrag efter att jag utsatts för personangrepp. Det var internt rätt tydligt att jag inte heller hade några vänner som ville backa upp mig. Officiellt gav jag en hitte-på-anledning för att sluta. Sarkastiskt formulerad. Men tyvärr inte tillräckligt tydlig för att någon skulle begripa den.

Just nu sitter jag framför internetbanken med en hög räkningar att betala. Och jag har verkligen ingen lust att betala pengar för att förnya mitt medlemskap. Samtidigt har jag lovat en massa vänner att jag ska ...

4 kommentarer:

Åke Forsmark sa...

Gratulerar. Ska bli roligt att se den.

SeF? Ja, vad ska man tro. Jag försöker få alla att lugna ner sej vilket är orättvist för det är ju JAG som ska vara stökig och bråkig :)

Nickan sa...

Jag vet precis hur du känner.

Det är inte roligt längre ...

Jimmy Wallin sa...

Det har inte jag tyckt på väldigt länge...

malin, costa brava sa...

Hej Nickan. Kul att ja hittat dig. Gillar dina teckningar