VARNING: Flera av inläggen på denna blogg innehåller fler än 140 tecken!

fredag 23 maj 2008

En besynnerlig dröm.

Efter det att jag blivit pappa, minns jag alltmer sällan mina drömmar. Min kropp får inte längre lov att leva sitt egna liv med en dygnsrytm ”som börjar med lunch”. Istället tvingas jag gå upp klockan sju mitt i natten och laga frukost (om jag kom ihåg att införskaffa den dagen innan) och sedan tjata på barnen att äta den. Då, blir det liksom aldrig att man har tid att minnas sina drömmar. Det hinns inte med när verkligheten står och skriker ”achtung” i örat på en.

Men. Häromdagen mindes jag en dröm. Och eftersom jag minns den – eller i vart fall fragment av den – så måste det ju innebära att den är viktig.

I drömmen bodde jag hos en familj. En för mig främmande hetrosexuell normfamilj. Mamma, pappa, en dotter och en son. Och så jag. I drömmen var jag mitt vuxna jag. Men mycket mindre än pappan, som om jag var ett barn, eller i vart fall en tonåring. Eller kanske jag var mer en betraktare än en familjemedlem.

Pappan i familjen var hur som helst rätt burdus och gapig av sig. Han skrek hela tiden:
– Var är min LG?! Jag behöver min LG!
Resten av familjen ville också ha sina LG. Jag blev mycket förbryllad över detta. LG är ju en teveskärm och jag fattade inte vad de menade. Dessutom så spelade de över och gjorde sig till i sitt LG-skrikande.

Jag blev helt enkelt tvungen att fråga vad LG var för något. Pappan förklarade då för mig – som om jag var dum i huvudet – att ”LG” kallade man toalettringen för. Var jag helt pantad eller?

Att kalla en toalettring för LG var inget jag i drömmen kunde acceptera, utan jag protesterade på bästa (läs sämsta) språkpolismanér och tyckte att ”toalettring” minsann kunde få lov att kallas vid sitt rätta namn. Pappan tittade på mig som om jag var en inkräktande idiot (vilket jag också antagligen var) och läxade upp mig med en föreläsning om att man i hans familj minsann skulle kalla toalettringen för LG eftersom han hade något emot det företaget – och just innehållet i hans resonemang minns jag inte. Men han framstod då som mycket politiskt korrekt, vilket gjorde mig förvånad. Uppenbarligen hade han en dold agenda där förlöjligandet av företaget LG var viktigt.

Sedan spårade allt ur och hela familjen drog ned byxorna och började bajsa på stället genom sina toalettringar. Man satt alltså inte civiliserat ned på toaletten, utan alla stod samtidigt upprätta och putade med rumporna mot varsin toalettring som de höll mot stjärten. Bajsarna kletade sig fast på toalettringarna, eller också bara kanade ned på golvet. Jag tyckte familjen var rätt äcklig, men det verkade som om de själva tyckte att sitt beteende var jätteroligt.

Sedan, efter det att jag vaknat och lämnat iväg ungarna, satt jag med en kopp kaffe vid köksbordet och undrade vad i helvete den där drömmen handlade om? Nog måste LG’s reklam som går på teve just nu, och Johnny Ryan’s kiss-och-bajs-album »Comic book holocaust« ha påverkat innehållet i just i den här drömmen ... och pappan? Är det sådan jag är som pappa?

Inga kommentarer: