VARNING: Flera av inläggen på denna blogg innehåller fler än 140 tecken!

tisdag 13 november 2012

RED OCTOPUS är skitbra!
Följer en blogg som heter Trippyjam. Där hittar man en jäkla massa grym musik. Precis som bloggnamnet antyder så rör det sig om rätt flummiga grejer. Många av läsarna kommer dessutom med egna förslag på innehåll till bloggmakaren, som hen (vet inte vilket kön) tacksamt tar emot. Det droppar således hela tiden in nya spännande band.

Mycket av musiken är sånt som cannabisrökare gillar att tända av till. Släpig, monoton och stämningsfull musik som väldigt gärna sticker iväg över kvarten utan att något direkt händer. Inget som per automatik får en guldstjärna i min bok. 

Men, ofta hittar man riktiga guldkorn; som Red Octopus (som min illustration hintar – är det band jag gillar skit-mycket. Vet inte om min engelska översättning är klockren – den kanske rent av är förolämpande? Men det är inget jag tänker fördjupa mig i.), en powertrio från San Diego som rockar röv! För alla er stoners där ute så vet ni att även Earthless kommer från samma område i USA. Och det finns en hel del paralleller att dra mellan banden. Red Octopus är dock mer bluesiga och tyngre än Earthless. Inte heller finns det solklara Jimi Hendrix-ljudet i gitarrerna hos den röda bläckfisken.

Håll med mig – visst är det skitbra!

Spana in själv:


Inga kommentarer: