VARNING: Flera av inläggen på denna blogg innehåller fler än 140 tecken!

lördag 24 november 2007

Bandysäsongen har börjat!

För några veckor sedan var det vänskapsmatcher under en hel helg i något som kallas för "Kosa Cup" på Ruddalen. Jag var där med dottern och fick en försmak av vad som komma skall i bandysäsongen. Frillesås håller fortfarande måttet, Otterbäcken visade framfötterna och IFK Kungälv visade att de hör hemma i en division ovanför alla andra. Och det var just IFK Kungälv som bjöd på motstånd när Gais Bandy hade sin första hemmamatch.

Jag trampade upp till Ruddalen med insikt om att få se en förkrossande hemmaförlust. Men, jag älskar bandy, och jag har verkligen längtat efter att säsongen ska börja, så jag hoppades på vackert bandyspel och inte vinst. Gais Bandy visade under Kosa Cup att de hade övergett sitt dötråkiga "långa-bollar-på-Bengt-spel" och lyckats få till en Konsum-motor.

De första femton minuterna var helt klart den bästa bandyn som någonsin spelats på Ruddalen, något annat har jag svårt att tänka mig. IFK Kungälv var såklart ostoppbara; de är Gudar, och jag har svårt att se att något lag ska kunna lyckas stoppa dem denna säsongen. Men vilken bandy det var! Riktiga motorer från båda lagen.

Gais Bandy fick stryk mot Gripen med 9-2 förra året. Ett riktigt bottennapp. Nu fick de stryk mot IFK Kungälv med 15-2! Men fy fan vilken bra bandy det var. Gais gav inte upp på det sätt de har gjort förr. Spelet har blivit så in i helvetes mycket bättre. De kämpade verkligen på. Kanske inte hela laget. Men ändå. Minst fyra spelare visade att de minsann vet hur man spelar bandy.

Jag hyser gott hopp om att Gais ska hålla sig kvar i Allsvenskan. Det känns som att de har gått från att vara ett bottenlag till ett mittenlag.

I halvlek hade jag köpt mig en kopp kaffe och en chokladbit. Jag, en 37-årig tvåbarnspappa som älskar bandy, stod och höll i denna kopp kaffe (för femton kronor) när en jävla böghora gick förbi mig. Tryckte till mig, välte ut min halvfulla kaffe, och spatserade vidare bort till sin flock av kukollon (alla i Kungälv är ju uppenbarligen autistiska idioter som lyssnar på Kikki Danielsson och Carola Häggpull).

Hade jag inte varit en så finlemmad och ödmjuk illustratör som var rädd för att krossa runkhanden i käken på ett apmiffo, så hade jag sprungit ifatt den jävla feta fetto-anus-stöddiga jäveln, sparkat ned hjärnan i halsen på den förbannde jävel-kuken.
– Smaka på mina GET-A-GRIP ditt rövhul! (Skrikit på danska – för det låter onekligen lite brutalare om man dödar någon på danskt vis. Som om Kim Larsen rökt ett par cigarrer. Druckit minst femton öl och rusat in på planen. Jag menar – är det inte det sport handlar om?! Det och Private-porr!?)

Men. Jag dödade ingen idag heller. Istället samlade jag fler lik på banken.

En dag. Vänta ni bara. En dag står jag där i kön på Hemköp. Och när den där lilla äckliga horan från Modulatorsgatan tränger sig före i kön så kommer hela världen få känna på min vrede (Vreid – på satanist-nynorska).
– ATOMBOMB, NU! DÖD! DÖ! ALLA SKA DÖ! NU! NU! NU! NU! NU! DÖÖÖÖÖÖÖ!

Så kan så klart inte ske innan jag har lyssnat (mig trött) på min nyinköpta dvd med Rainbow inspelad i München 1977.

Så det var bara att knyta näven i fickan – traska hem till familjen – hälla upp en gammeldansk, ta en öl och dra igång "Kill The King". Och vet ni vad? Ritche Blackmore ser precis ut som min kusin Staffan på den där konserten! (Inte för att ni vet hur han ser ut, men fan ta er om ni inte vet hur Ritche såg ut 1977!)

Lite så där skönt halvfull försökte jag förklara hur unik konserten var för min käresta. 1977. Punken. Rainbow. Dio. Blackmore. Låtar som höll på i all evighet. Men hon begrep inte.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skrattar, skäms lite, skrattar igen, förundras; vem fan är du egentligen? Och så det där med Staffan - gu!!! så roligt!/syst.ita

Nickan sa...

Vänta bara tills du får se konserten. Då kommer du garanterat att kissa på dig!

Anonym sa...

NU i alla fall jag hur kusin Staffan ser ut!

/FJ

Anonym sa...

vet... föll visst birt börjar bli ordblund på höstens ålder...

/FJ